Har I succes med rullende karruseller med topnyheder eller?

 
Kurt Kragh Sørensen's picture

 

Jeg har haft en diskussion med et af vores medlemmer om værdien af karruseller med topnyheder, der roterer og hele tiden tiltrække opmærksomheden.

Hvad er jeres erfaringer med dem?

Er det noget ledelsen vil have? 

Er medarbejderne glade for dem eller hader de dem?

Jeg takker på forhånd for jeres input.

 

Mvh. Kurt

 

Nordea: Skalerbar matrix i stedet for rullende karrusel

Michael Rosager's picture

I Nordea har vi helt bevidst fravalgt, at gøre brug af en nyhedskarrusel, da den f.eks. har sine begrænsninger i forhold til skalerbarhed.

I stedet for præsenterer vi vores topnyheder i en personaliseret og skalerbar 3x3 matrix på forsiden. Den kan vise op til 9 topnyheder på samme tid.

* 0-3 Globale topnyheder til alle medarbejdere i alle lande (publiceres af Group Communications)
* 0-3 Lokale topnyheder til det land, hvor medarbejderen er ansat (publiceres af Group Communications)
* 0-3 Topnyheder i det forretningsområde, hvor medarbejderen er ansat (publiceres af kommunikationsmedarbejdere i det pågældende forretningsområde på tværs af landegrænser og/eller lokalt i et eller flere specifikke lande).

Dermed understøtter matrixen også vores strategi for forsiden:
- At vi kun har ÉN forside i Nordea, der giver alle medarbejdere i alle lande og forretningsområder personaliseret adgang til alle de informationer, nyheder og værktøjer, som de har brug for i deres hverdag.

Alle topnyhederne vises i matrixen med hver sit billede, overskrift og kommentar-ikon (ikonet er en tæller, der viser hvor mange kommentarer, nyheden har fået).

Meddelelser - som vi internt refererer til som værende 'operationelle nyheder' - vises i listeform i en box under nyhedsmatrixen på forsiden. Boksen er opdelt i to faner:

* 'Information til dig', hvor meddelelserne igen publiseres via segmenterede kanaler, der matcher personaliseringen på medarbejderens forside.

* 'Abonnementer', hvor medarbejderen selv kan oprette abonnemente til andre interne nyhedskanaler, blogs og ledige stillinger, der ikke allerede vises i nyhedsmatrixen eller 'Information til dig' på deres forside.

Vi implementerede dette setup i sommeren 2013 - og har efterfølgende løbende implementeret småjusteringer og forbedringer ligesom vi også løbende re-vurderer behovet for en anden løsning.

Er karrusellen den rigtige løsning?

Michael Rosager's picture

I de sidste 4-5 år er rigtig mange hoppet med på nyhedskarrusellen på deres intranet.

Det har jo også været et oplagt og "sikkert" valg, dels p.g.a. trenden - "alle andre gør det, så det skal vi selvfølgelig også" er ofte det argument, der anvendes af/til ledelsen, kommunikationsafdelingen osv. - men også fordi denne feature efterhånden følger med 'out of the box' på flere forskellige intranetplatforme.

Men, som flere af kommentarerne nedenfor også påpeger, har karrusellen også sine begrænsninger og er det nu også den bedste løsning til netop "dit" intranet?

Det afhænger først og fremmest af, hvem du er - eller rettere, hvilken type virksomhed og kommunikationsstrategi intranettet og forsiden skal supportere og hvor dine medarbejdere er i forhold til, hvordan de anvender dit intranet/forsiden i dag.

* Hvor skalerbar skal løsningen f.eks. være i forhold til jeres interne nyhedsstruktur, forskellige typer nyheder (strategiske nyheder, meddelelser, notifikationer, osv.), publiseringsrate, governancemodel, organisation, publiseringsproces osv. - og dikterer jeres brand strategi, at karrusellen skal se ud og "opføre sig" på en bestemt måde?

* Er der overhovedet plads til nyhedskarrusellen, hvis der også skal være plads til andet end nyheder på jeres forside? – og hvordan ”spiller” karrusellen sammen med det øvrige indhold på jeres forside?

* Er du tvunget til at vælge den type nyhedskarrusel, der følger med din platform 'out of the box'? - eller kan du (din IT-afdeling eller leverandør) justere funktionalitet og design på karrusellen? - eller måske vælge at implementere en helt anden karrusel fra en helt anden leverandør eller en som er gratis/open source, hvis den passer bedre til jeres behov?

Kort sagt:

Vil den nyhedskarrusel - som jeres platform og tekniske kompetencer giver jer mulighed for at vælge - understøtte eller modarbejde jeres strategi for forsiden, intranettet og kommunikation i jeres virksomhed?

Karrusel

Bernhard Nordentoft's picture

Vi har karrusel på 2-3 topnyheder. Alle virker tilfredse med den løsning.

Mvh Bernhard

Nyhedskarrussel

Frida Andreasen's picture

På Haldor Topsøes intranet har vi en karrussel med 3-4 af de vigtigste, globale nyheder.

Det er noget både ledelse og kommunikationsafdeling er glade for.
De fleste brugere har vænnet sig til den, men en del er trætte af den uro, det giver på skærmen.

Vi skal snart have redesignet vores forside og i den forbindelse er jeg mest stemt for at droppe den. Jeg er sikker på at man med de nyeste designprincipper kan få plads til det hele uden karrussel.

Mvh Frida
..........................................
Frida Andreasen
Intranet Manager, Haldor Topsoe A/S
fran@topsoe.com
+45 22754495

Hos Coloplast

Gitte Hejselbak's picture

Vi har karrusel på vores global forside (1-10 styks) - og alle site owners, kan vælge at have nyhedskarrusel sat op på deres undersite. Og rent faktisk har de fleste valgt denne funktion.

Der er pile så man kan gå tilbage eller hurtig frem for at se de seneste nyheder . Det er et flot billede med "teaser bjælke".

Karrusellen giver en stor "branding værdi" og få mange læsere til at læse nyheden - det skal så siges at Corporate Communications har den politik, at det skal være Coloplast billeder (høj kvalitet) og meget beskrivende til nyheden. Det er jo ikke kun det skrevne, der fortæller en nyhed.

Vi har ca. 1 global nyhed hver dag.

Arla Foods

Karen Skærbæk Gleit's picture

Vi havde til at begynde med vores roll up til at rotere, men det viste sig at være meget forstyrrende for brugerne, så nu roterer den ikke længere. Man kan selvfølgelig selv klikke på pile og se næste sides nyheder.

Vi viser rigtig mange ad gangen på vores forside, så hvis man jævnligt kommer ind, går man ikke nødvendigvis glip af noget, selvom den ikke rotere. Derudover sættes der en New markering på alle nyheder publiceret indenfor de sidste 24 timer.

Hos Lundbeck, NNIT og Kræftens Bekæmpelse

Anne Molbech-Kuskner's picture

Hos Lundbeck kører intranettet med karruseller, hvor man kan vælge mellem en corporate - ses af alle. En afdeling - ja, kan ses af afdelingen - og en geografisk, som kan ses i pågældende land. Det er min opfattelse, at det var svært for medarbejderne at forstå, at de rent faktisk ser noget, der er specifikt rettet til dem, hvorfor mange tror, at alle kan se, det samme. Men bortset fra det, så synes jeg at det gav godt liv på forsiden.
Hvis der kun er en enkelt kampagne, ja, så står karusselen stille, men det var sjældent tilfældet, da jeg var der for halvandet års tid siden.
Fordi der var mulighed for differentiering mellem corporate, afd. og geografi føltes karusselen ikke som topdown kommunikation.

I NNIT har man valgt ikke at have karruseller, men blot lægge store bannere ind, når det gav mening.

Her i Kræftens Bekæmpelse er vi ved at lave et nyt intranet, og her har vi valgt ikke at bruge karusseler, men benytte muligheden for bannere, når det giver mening og ellers skifte 'bagside-grafikken' ved store kampagner - eks. lyserød baggrund, når der er tale om "Støt Brysterne". :-)

Bedste hilsner fra
Anne
Redaktør, Kræftens Bekæmpelse

Hos VELUX og Chr. Hansen

Christian Skjæran's picture

Det er jo teorien at det sparer plads at have en karrusel, men jeg synes ikke brugerne generelt er fans - jeg er også selv lidt lunken ...

Hos VELUX har vi en karrusel hvor man kan se titlerne på de nyheder som er i karusellen hele tiden, det giver et overblik så man ikke skal vente på at den når "hele vejen rundt". Hos Chr. Hansen havde vi større billeder, men så skulle man vente på roataionen eller klikke sig frem for at se om der er noget nyt.

I VELUX har vi mulighed for at fastgøre en nyhed i toppen af karrusel-listen. I Chr. Hansen kunne vi differentiere mellem karrusellen (som i princippet alle var top nyheder) og så de andre nyheder som stod neden for i venstre kolonne.

Det er min erfaring fra begge steder at ledelsen desværre insiterer på at disse "top down" nyheder skal fylde for meget på forsiden. Det er i hvert faldt vigtigt man får noget balance med tools og tasks orientation samt noget som er mere i øjenhøjde med brugerne.

Christian Skjæran, cand.merc.dat

Corporate Intranet Manager, VELUX Group

christian.skjaeran@velux.com / mob. 2155 1601

 

 

Feedback Form