OneDrive og ransomware eller cryptolocker

 
Martin Gamfeldt Michelsen's picture

Hej alle Vi I Lundbeck er blevet opmærksom på en risiko for vores brugeres data. Hvis de er så uheldige, at blive ramt af ransomware eller cryptolocker virus - så vil data i OneDrive også blive krypteret og utilgængelig. Det kan betide store mængder af tabte data. Er der nogen der har erfaring med emnet eller måske en mulig løsning? Jeg giver gerne en frokost og en kop kaffe hvis der er grobund for en god snak. Mvh Martin

Her er link til Heimdal

Kurt Kragh Sørensen's picture

Her er link til Heimdal:
http://www.intrateam.dk/node/19842

Hvad gør andre? Fornemmer ikke helt at frygten for angreb af OneDrive eller Office 365 er til stede, men der var mange tredjepartsleverandører af backup-værktøjer til O365 på Ignite. Nogen må da købe det?

Kurt Kragh Sørensen, IntraTeam A/S

Kurt@IntraTeam.dk Mobil +45 4018 1655 Twitter Linkedin 

Hej Martin Jeg har gjort mig

Jesper Bergmann's picture

Hej Martin

Jeg har gjort mig nogle af de samme bekymringer, da vi har været ramt af ransomware nogle gange i det seneste år.
Vi har investeret i et produkt der hedder Heimdal, som hjælper med at minimere risikoen for det ved dels at auto patche de programmer der typisk er mest udsatte, samt blokere for trafik til sites, hvor det skadelige software typisk bliver hentet fra. Det er så kun et lille plaster på såret, da vi ikke har Heimdal på alle klienter og desuden er de nyere udgaver af ransomware konstrueret, så de ikke nødvendigvis skal hente data fra blokerede sites.
Alle de store sikkerhedsleverandører har et eller andet svar på, hvordan det kan forhindres, men de er jo altid et skridt bagud, så udover at sikre klienter og infrastruktur så godt som muligt, må svaret være, at finde en solid backupløsning der inkluderer OneDrive(filer på SharePoint bliver vel i øvrigt også krypteret, hvis de er synket) samt have en afprøvet proces for gendannelse, så i ikke ender i at alle render rundt som hovedløse høns/haner, når i bliver ramt.

Mvh. Jesper

 

 

Feedback Form